TE ISMERED AZ EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS 12 PONTJÁT ?

2020.03.13


    Írta: Faar Ida

    · Állítsd össze az étrendedet minél változatosabban, sokféle élelmiszerből, különböző ételkészítési módok segítségével!

    · Kerüld a túl zsíros ételeket - részesítsd előnyben a gőzölést, párolást, a fóliában, teflonedényben, vagy cserépedényben, mikrohullámú sütőben - készítést a zsiradékban sütéssel szemben. Mellőzd a rántást, kedvezőbb a kevés liszttel, keményítővel készített habarás.

    · Kevés sót használj - alkalmazz fűszereket az ételek változatos ízesítésére

    · Hetente csak 1-2 alkalommal engedj a csábításnak - és csak az étkezések befejező fogásaként fogyassz édességet, vagy süteményt. Édesítésre cukor helyett használj mézet, vagy cukorhelyettesítőt.

    · Cukros üdítők, vagy szörpök helyett válassz természetes zöldség-, vagy gyümölcsleveket.

    · Minden nap fogyassz legalább fél liter tejet, és fogyassz rendszeresen tejtermékeket is a zsírszegényebbik fajtából- túrót, natúr joghurtot, sajtot.

    . Mindenképpen fogyassz naponta legalább 250-250 grammnyi nyers zöldséget, és gyümölcsöt.

    Köretként egy héten belül ritkán válassz rizst vagy tésztaféléket - helyette párolt zöldségfélék kerüljenek a tányérodra.

    Naponta étkezz 5-6 alkalommal - sokszor keveset elve - az ebéded legyen a legbőségesebb.

    Teremts megfelelő körülményeket az étkezéseidhez: nyugodtan, nem kapkodva - alaposan megrágva minden falatot fogyaszd el az ételeidet.

    Ne feledkezz meg a folyadékbevitelről sem - ha már szomjasnak érzed magad, akkor már a dehidráltság állapota áll fenn. Kerüld a cukros, színezett üdítőket - ásványvíz vagy ivóvíz a jó választás.

    Ügyelj az energia bevitelre - kerüld az üres kalóriákat!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el